Tidplan för lönerevision 1 april 2020

Förutsättningarna för lönerevisionen fastställs av lokala parter (arbetsgivaren och de fackliga organisationerna på universitetsövergripande nivå) i en s.k. förhandlingsordning. Det tecknas en förhandlingsordning för varje facklig organisation eftersom det finns avtalsmässiga variationer, men även variationer i överenskommelser.

Eftersom lönerevision kräver en hel del förberedelsearbete behöver det tidigt finnas en tidplan som kan fungera som struktur för arbetet. Nedan följer en tidplan med uppspaltade aktiviteter som ligger på plan att genomföras under vårterminen. Håll utkik på denna sida mellan varven eftersom tidplanen kan komma att revideras beroende på hur processen utvecklar sig. Det kan även förekomma lokala aktiviteter per fakultet/motsvarande som inte omnämns här.

Är du chef kan du ta kontakt med den områdesförhandlare som är kopplad till din verksamhet för mer information. Som medarbetare vänder du dig alltid till din närmsta chef för information.

Januari

• Förhandlingsordningar fastställs i diskussion och förhandling med de fackliga organisationerna vid Lunds universitet (pågående)
  • Förhandlingar om doktorandlöner (pågående)

Februari